Køb bogen her. Følg mig på Twitter og LinkedIn. Kontakt og foredrag: pm@mm.dk.

lørdag den 11. december 2010

COP16 Dag 12 - 2: Operationen lykkedes - patient overlever forhåbentlig

For lidt over en time siden lod COP-formand Espinosa hammeren falde (trods Bolivias protester) og dermed blev Cancun-aftalen vedtaget. Det er en lille, men vigtig succes for både FN og klimaet. Operationen lykkedes, nu får vi at se om patienten overlever. Der skal meget mere til for at klimaet har sejret - men signalet til omverdenen fra politikerne er ekstremt vigtigt: Klimaproblemet skal løses, og der skal ske drastiske tiltag. Det bliver svært, men signalet fra Cancun vil blive hørt blandt virksomheder, investorer og markeder over hele verdenen, og dermed har COP16 allerede nu fået en symbolsk betydning, der rækker langt ud over ordene i forhandlingsteksterne. Det får bl.a. betydning for de projekter, som Mandag Morgen har sat i søen for at accelerere overgangen til et klimavenligt samfund, både nationalt og globalt. Følg med her - og fra og med 1. januar http://www.greengrowtheconomies.org/.
Du kan høre indslaget her i Radioavisen kl. 12, hvor jeg vurderer aftalen. På mandag i P1 Morgen går vi mere i dybden kl. 07.10.
Og hermed afsluttes dette års COP-blog i en noget mere munter tone end sidste år. Forhåbentlig bliver den endnu mere optimistisk næste år. Tak fordi du læste med.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar