Køb bogen her. Følg mig på Twitter og LinkedIn. Kontakt og foredrag: pm@mm.dk.

fredag den 26. november 2010

EU: Den manglende brik

EU er fortsat en global leder-region i klimaforhandlingerne - men det er på lånt tid, hvis ikke EU skruer op for ambitionerne. Der er grænser for hvor lang tid vi kan slå os for brystet med kvotehandelssystemet og en 20%s reduktion i 2020.
Ritzau skrev i går om EUs position op til COP16 - med fokus på uenigheden internt i EU om ambitionsniveauet. I artiklen siger jeg bl.a.:
- I København ventede mange, at EU ville være villig til at gå fra 20 til 30 procent, men det skete ikke. EU mangler fortsat at levere den manglende brik i puslespillet, og det ser heller ikke ud til, at det bliver gjort i år.
Connie Hedegaard forklarer, at Italien mangler at levere de "hurtige penge", som blev lovet i København sidste år - og det er et problem for EU.
- Det er indlysende uklogt, hvis vi skal sige, at vi næsten leverer i stedet for, at vi selvfølgelig leverer. Så der bliver arbejdet hårdt for at få Italien til at give pengene, siger Connie Hedegaard.
Det er en bitter pille at sluge for de fattige lande at de rige endnu engang ikke leverer som lovet. Og det er gift for Cancun-forhandlingerne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar